Wat is een digitale kluis?

Uw eigen digitale kluis: de voordelen

aangifte nalantenschapMet een eigen digitale kluis maakt u de keuzes en de praktische zorgen na uw overlijden heel wat makkelijker voor uw nabestaanden. Niet alleen bewaart u belangrijke documenten op één centrale plaats, u kunt hier ook vooraf vastleggen wat er met uw online identiteit moet gebeuren wanneer u er niet meer bent. De gegevens van al uw profielen op verschillende websites kunnen hier bewaard worden. U kiest  zelf of uw accounts afgesloten moeten worden, uw vertrouwenspersonen voeren uw wensen uit.

Bovendien is het mogelijk om persoonlijke berichten achter te laten voor specifieke personen.

Op die manier zorgt u voor duidelijkheid, zodat er achteraf minder kopzorgen en discussies zijn.

Online profielen opslaan

social media

Wie tijd doorbrengt op internet heeft meestal ook verschillende online profielen op sociale media en websites. Denk maar aan Facebook, LinkedIn, PayPal, eBay, of Gmail. U kunt uw online profielen opslaan in uw digitale kluis en beslissen wat er met deze accounts gebeurt na uw overlijden. U kiest zelf welke profielen afgesloten moeten worden en welke mogen blijven bestaan.

Uw nabestaanden weten wellicht niet welke online profielen u hebt op welke websites. En zelfs als dat wél het geval is, dan is het vaak moeilijk om ze te sluiten, zeker als ze niet beschikken over uw login gegevens en paswoorden. Daarom besloot DELA om een veilige oplossing ter beschikking te stellen voor dit moderne probleem.

Een kopie van uw testament en andere documenten bewaren

digitale kluis

Het is mogelijk om een kopie van uw wilsbeschikking in de digitale kluis te bewaren voor uw nabestaanden. Ook andere documenten zoals uw testament, aangifte nalanteschap, euthanasieverklaring, verzekeringspolissen, eigendomsdocumenten kunnen hier opgeslagen worden. Maar evengoed persoonlijke zaken als gedichten en muzieklijsten die uw nabestaanden kunnen raadplegen voor uw uitvaart.

Zo vinden de nabestaanden alle praktische informatie op één centrale plaats.  Dit bespaart hen heel wat loopwerk en kopzorgen.

Beelden en berichten nalaten

beelden en berichten nalatenU kunt teksten, foto’s en video’s bewaren met berichten voor uw nabestaanden.

Leuke kiekjes met een emotionele waarde of een persoonlijke videoboodschap voor familieleden, vrienden of misschien wel een speciaal iemand.

Of een tekst die u met bepaalde mensen wil delen, u kiest...

Uw persoonlijke en virtuele kluis

Een digitale kluis is een uitstekende hulp voor uw nabestaanden. Zij vinden immers alle belangrijke documenten en informatie op één plek.

Enkel de vertrouwenspersonen die door u worden aangeduid, kunnen na uw overlijden uw digitale kluis openen. Dit kan enkel na voorlegging van de akte van overlijden.

Bovendien zijn de berichten die u achterlaat enkel toegankelijk voor de bestemmeling die u hebt aangeduid.


Meer weten? Bekijk onze video over de digitale kluis.