Een digitale kluis voor je online profielen

  • Bewaar uw online profielen in de digitale kluis.
  • Bewaar een kopie van uw testament
  • Bewaar belangrijke documenten
  • Laat video’s, foto’s en berichten achter voor uw nabestaanden

Beste bezoeker,

Safeinheaven.be is een gratis initiatief van uitvaartspecialist DELA dat tien jaar geleden ontwikkeld werd als antwoord op een probleem waar nabestaanden tegenaan liepen en waar destijds geen oplossing voor bestond.

Het probleem was dat sociale mediaprofielen van overledenen niet stopgezet konden worden indien men de paswoorden ervan niet kende. DELA bood een antwoord met de lancering van de digitale kluis waardoor men voortaan wachtwoorden voor social media profielen, maar ook persoonlijke boodschappen, foto’s, video’s, en andere belangrijke documenten na overlijden kon toe vertrouwen aan bij leven gekozen vertrouwenspersonen.

De afgelopen 10 jaar ontwikkelden social media platformen eigen oplossingen voor overleden profielen. Banken, privé instellingen, de overheid en de Federatie van Notarissen lanceerden intussen hun eigen digitale kluis platformen of hebben plannen in die richting. We verwijzen bv. naar www.izimi.be en het op til staande ‘Mijn Burgerprofiel’ van de Vlaamse overheid. Aangezien er vandaag tal van goede en veilige oplossingen bestaan, ziet DELA niet langer de noodzaak om deze service zelf aan te blijven bieden en heeft DELA besloten safeinheaven.be stop te zetten.

Daarom worden alle actieve kluizen op safeinheaven.be en de website zelf op 25 april 2021 veilig verwijderd.

DELA zal op geen enkele manier digitale bestanden bijhouden of archiveren. 

Heeft u een digitale kluis? Dan heeft u tot 25 april 2021 nog de tijd om van uw persoonlijke online kluis met foto’s, video’s en belangrijke documenten kopieën te maken en lokaal te bewaren op de harde schijf van uw computer of over te dragen naar een andere digitale kluis, af te drukken, enz.

Breng zeker uw vertrouwenspersonen op de hoogte van de stopzetting. Zij zullen in de toekomst geen jaarlijkse herinneringsmails meer ontvangen van info@safeinheaven.be om hen te bevestigen als uw vertrouwenspersoon.

Met eventuele vragen kan u terecht via info@safeinheaven.be.

Warme groeten,

SafeInHeaven Team
#voorelkaar

digitale kluis

Safeinheaven.be werd gescand door Security Company Zion en kreeg het Qualis Secure label.

Hoe veilig is mijn digitale kluis?

Facebook, Twitter, YouTube, Linked-in, … Wie zorgt er voor uw online identiteit als u er niet meer bent? Steek de gebruikersnamen en paswoorden van uw accounts in uw digitale kluis.

Maak een digitale kluis aan